ΝΟΜΟΣ 4235 ΑΡΘΡΟ 46

Ο νόμος είναι ξεκάθαρος:“Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής”.
Αν και, σύμφωνα με το νόμο, οι δήμοι είναι υποχρεωμένοι να τοποθετήσουν ποτίστρες και ταΐστρες για τα αδέσποτα, λίγοι είναι αυτοί που έχουν ανταποκριθεί σε αυτή την υποχρέωση.
 Έτσι, καλούμαστε όλοι εμείς, οι έχοντες τη στοιχειώδη ανθρωπιά, να τοποθετήσουμε λίγο φαγητό και απαραίτητα νερό για τα αδέσποτα της γειτονιάς μας.
Ο νόμος 4235/2014 άρθρο 46 παράγραφος ε συγκεκριμένα αναφέρει: «10. Την ευθύνη για την επίβλεψη και τη φροντίδα των επανεντασσόμενων αδέσποτων ζώων έχουν, από κοινού, οι Δήμοι, οι οποίοι μάλιστα δύνανται να δημιουργήσουν και σημεία παροχής τροφής και νερού για τα ζώα αυτά, καθώς και τα συνεργαζόμενα με αυτούς φιλοζωικά σωματεία και ενώσεις. Δεν απαγορεύεται η παροχή τροφής και νερού σε αδέσποτα ζώα συντροφιάς από φιλόζωους πολίτες, υπό την προϋπόθεση ότι τηρούνται οι κανόνες καθαριότητας και υγιεινής».
Καλούμε τους πολίτες, υπό την προϋπόθεση να τηρούν τους κανόνες υγιεινής (να μην αφήνουν αλουμινόχαρτα, χαρτιά, περισσεύματα), να εξακολουθήσουν να νοιάζονται για τους τετράποδους φίλους της γειτονιάς τους: είναι δείγμα ανθρωπιάς και επιβολή της συνείδησής μας.

Πηγή : http://www.pfpo.gr/epivalletai-stous-dimous-epitrepetai-stous-polites-i-sitisi-ton-adespoton-zoon/