ΓΟΥΙΠΕΤ (WIPPET)

                                                     ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
Το κεφάλι του είναι μακρύ και στενό, με επίπεδο κρανίο και δυνατά σαγόνια. Τα ρουθούνια είναι μαύρα ή ανάλογα με το χρώμα του τριχώματός του. Τα μάτια είναι ωοειδή με ζωηρή έκφραση. Τα αυτιά είναι μικρά, λεπτά και όταν είναι σε εγρήγορση οι άκρες τους είναι διπλωμένες. Η ουρά είναι μακριά και λεπτή και στην άκρη λεπταίνει ακόμη περισσότερο. Το τρίχωμα είναι λεπτό και κοντό και όλα τα χρώματα και οι συνδυασμοί είναι πιθανοί. Τα σκυλιά αυτά πάντα έπεφταν θύμα εκμετάλλευσης, ακόμα και σήμερα γιατί τρέχουν με 60 χιλιόμετρα την ώρα παρά το μικρό τους μέγεθος και χρησιμοποιήθηκαν σε κυνοδρομίες. Μακάρι να εκτιμήσουν σε αυτό το σκυλί την συντροφικότητά του και να πάψει η φυλή να παρουσιάζεται μόνο σε αγώνες ταχύτητας.  Είναι  καθαρό και έχει καλή συμπεριφορά ώστε να γίνει καλό οικογενειακό κατοικίδιο .Θαρραλέο και δραστήριο στο κυνήγι, χρειάζεται πολύ άσκηση, αλλά είναι πολύ ευχαριστημένο με την οικογενειακή ζωή. Είναι νευρικό με τα ζωηρά παιδιά, συνήθως όμως αποδέχονται την προσοχή της οικογένειας και των ξένων.
                                                 ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Τα Γουιπετ, είναι  μικρόσωμα, ευαίσθητα και ήπιου χαρακτήρα λαγωνικά σκυλιά τα ακρωτηρίαζαν οι κυνηγοί αφού δεν τους χρησίμευαν  και τα παρατούσαν  Ουρά μόνιμα κάτω από τα σκέλια και μόνο με προσπάθεια πολύ μεγάλη και αν σε εμπιστευτούν απόλυτα, την κουνάνε μέσα από την ψυχή τους. . Είναι ένα υπέροχο πλάσμα, πολύ προσεκτικό μέσα στο σπίτι. Καμία ζημιά ,πραγματική συντροφικότητα  και υπομονετικό και πάντα με πάντα πρόθυμο να δώσει χωρίς να ζητάει τίποτα.
                                                    ΙΑΤΡΙΚΑ
Τα προβλήματα από πλευράς υγείας που έχει ένα τέτοιο σκυλί είναι τα καρδιακά προβλήματα  και ότι κρυώνει λόγω της κοντότριχης  γούνας του.

Πληροφορίες
Ύψος αρσενικό : 46cm μέχρι 56cm
Ύψος θηλυκό : 41cm μέχρι 52cm
Βάρος αρσενικό : 9Kg μέχρι 15Kg
Βάρος θηλυκό : 8Kg μέχρι 13Kg
Χώρα προέλευσης : Μεγάλη Βρετανία
Διάρκεια ζωής : περίπου 12 - 15 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=YmTTUPLrc5M

 Κάντε κλικ για μεγέθυνση