ΒΑΙΜΑΡΗΣ (WEIMARANER)

                                                     ΙΣΤΟΡΙΑ

Το Βαϊμαράνερ θεωρείται η πιο παλιά κυνηγετική γερμανική ράτσα. Υπάρχει σε απεικονίσεις του 17ου αι. και είναι γνωστό ότι εκτρεφόταν στην βασιλική αυλή της Βαϊμάρης το τέλος του 18ου αι. Λόγω του χρώματός του λέγεται “γκρίζο φάντασμα Το όνομα προέρχεται από το Μεγάλο Δούκα του Saxe-Weimar-Eisenach , Karl Αύγουστο στη Βαιμάρη που απολάμβαναν το κυνήγι.


                                     ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το Weimaraner είναι ένα σκυλί για όλα, καλό στο κυνήγι, στη φύλαξη, στη συντροφιά με ομορφιά και όμορφο ανάστημα . Το σκυλί και η φυλή αναπτύχθηκε για αριστοκράτες και έπρεπε να τα έχει όλα όσα ήθελαν εκείνοι από ένα σκυλί .Εξ αιτίας της συμπεριφοράς των ανθρώπων εκείνου του καιρού η φυλή ανέπτυξε μια αυξημένη αγχωτική συμπεριφορά όταν φεύγει ο άνθρωπος με τον οποίον δένονται με αποτέλεσμα να γίνονται στην απουσία του καταστροφικά.
Μασουλάνε τα πάντα, από χαρτιά έως έπιπλα και θα πρέπει να προσέχουμε όταν βρίσκονται σε τέτοια κατάσταση άγχους αποχωρισμού τα μικρότερα ζώα που ίσως να υπάρχουν στο σπίτι. Το γκρίζο του χρώμα φαντάζει υπέροχο και τα μάτια του μπορεί να είναι πορτοκαλί ή πράσινα ή μπλε.
Μην ξεχνάτε ότι αυτά τα σκυλιά πλάστηκαν για κυνήγι και θέλει έναν δραστήριο ιδιοκτήτη που να κάνει συχνά εξορμήσεις έξω από την πόλη και να το έχει πάντα μαζί του ή μια οικογένεια με μεγάλης έκτασης σπίτι για να μπορεί να τρέχει και να μοιράζεται μαζί σας τα παιχνίδια του κυνηγίου.
                                                   ΙΑΤΡΙΚΑ

Τα προβλήματα υγείας που μπορεί να ταλαιπωρήσουν το σκύλο είναι ισχιακή δυσπλασία, αιμοφιλία και οφθαλμολογικά προβλήματα. Εξ αιτίας δε ότι δεν έχουν πολύ τρίχωμα μπορεί να αναπτύξουν, αλλεργικές αντιδράσεις και δερματικά προβλήματα.
Αρκετά συχνά χάνουν το τρίχωμά τους εξ αιτίας σκνιπών και άλλων ζωυφίων που προσβάλλουν τους σκύλους και θέλουν πιο πολύ προσοχή από άλλους σκύλους.

Πληροφορίες
Βάρος αρσενικό : 31Kg μέχρι 39Kg
Βάρος θηλυκό : 28Kg μέχρι 35Kg
Ύψος αρσενικό : 58cm μέχρι 69cm
Ύψος θηλυκό : 54cm μέχρι 60cm
Διάρκεια ζωής : 10 - 12 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=6ifSudReeuM

Κάντε κλικ για μεγέθυνση