ΒΙΣΛΑ ΟΥΓΓΑΡΙΑΣ (VIZSLA)

ΙΣΤΟΡΙΑ

Κατά την διάρκεια του 2ου παγκοσμίου πολέμου κινδύνεψε με εξαφάνιση αφού έφυγε με τους ευγενείς ιδιοκτήτες του από την Ουγγαρία για άλλες χώρες, αλλά αυτό τελικά το έκανε γνωστό σε όλο τον κόσμο και σήμερα, παραμένει ένα ικανό κυνηγόσκυλο, ιδιαίτερα στην πατρίδα του.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το χρώμα τους είναι καφεκόκκινο και είναι πάντα καθαρό όταν το σκυλί είναι υγιές. Το Βίζλα εμφανίζεται με δυο τύπους τριχώματος, τον κοντό τύπο και τον τραχύ τύπο. Στον πρώτο τύπο το τρίχωμα είναι κοντό, ίσιο, πυκνό και γυαλιστερό ενώ στον δεύτερο τύπο είναι σκληρό, παχύ, περισσότερο μακρύ εκτός από το κεφάλι που είναι λείο και έχει πυκνά φρύδια.

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Τα σκυλιά Βίσλα είναι ήπιου χαρακτήρα, φιλικά με τους ανθρώπους ακομα και με τους ξενους,λατρεύουν την άσκηση και να κοιμάται κοντά στον ιδιοκτήτη του. Πολλά από αυτά θα τα βρείτε κάτω από το κρεβάτι και αυτό, το να είναι όλη μέρα κοντά σας τα κάνει ευτυχισμένα.
Ένα τέτοιο  σκυλί ταιριάζει σε ανθρώπους που είναι κυνηγοί ή αυτούς που κάνουν πεζοπορίες στα βουνά και σε ανοιχτά μέρη γιατί έχει ανάγκη από άσκηση για να εκτονώνετε. Τα σκυλιά αυτά είναι ευαίσθητα και δεν πρέπει να τα μαλώνετε και να τα παραμελείτε. Η μέθοδος που χρειάζονται για να σας δώσουν το καλύτερο  των δυνατοτήτων τους είναι η ευγένεια σας στον τρόπο  των χειρισμών σας , η επιβράβευση και η αποδοχή τους .
Οι σκληρές μέθοδοι εκμάθησης εντολών θα δημιουργήσει ένα φοβισμένο σκυλί που δεν  θα υπακούει όχι επειδή δεν το θέλει ή δεν το κατάλαβε αλλά από φόβο. Είναι τόσο καλά και ακούραστα αυτά τα σκυλιά που αξίζουν την αγάπη μας και το σεβασμό        

Ιατρικά
Παρουσιάζουν δυσπλασία, καρκίνο και αδενίτιδα
Πληροφορίες
Βάρος αρσενικό : 24Kg μέχρι 30Kg
Βάρος θηλυκό : 20Kg μέχρι 27Kg
Ύψος αρσενικό : 58cm μέχρι 64 cm
Ύψος θηλυκό : 55 cm μέχρι 59 cm
Χώρα καταγωγή : Ουγγαρία

http://www.youtube.com/watch?v=zEn4WXXhKmQ

Κάντε κλικ για μεγέθυνση