ΑΓΙΟΥ ΒΕΝΑΡΔΟΥ (SAINT BERNARD)

ΙΣΤΟΡΙΑ

Οι ρίζες του πιθανόν να είναι ασιατικές. Οι Έλληνες και οι Ρωμαίοι έφεραν αυτά τα μεγαλόσωμα σκυλιά στις χώρες τους και η διασταύρωσή τους με τις τοπικές ράτσες ίσως να έδωσε τη συγκεκριμένη ράτσα.
Ανατράφηκε στο μοναστήρι του Αγίου Βερνάρδου από το οποίο πήρε και την ονομασία του από τους μοναχούς, στην αρχή για δική τους προστασία και μετά για την ανεύρεση επιζώντων καταπλακωμένων από χιονοστιβάδες.
Ένα σκυλί, ο Μπάρρι, έγινε διάσημος για τις πολλές διασώσεις που είχε στο ενεργητικό του, 44 ανθρώπους έσωσε από βέβαιο θάνατο στην 12χρονη ζωή του.

                                       ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Το σκυλί είναι πολύ μεγάλο αλλά ήρεμο στη συμπεριφορά, με λυπημένα μάτια και μια ήρεμη έκφραση και στο πρόσωπό και τις κινήσεις του.
Είναι μια στοργική φυλή που αγαπάει τους ανθρώπους. Ο μόνος κίνδυνος για τα μικρά παιδιά από αυτά τα σκυλιά είναι ο όγκος τους, κινδυνεύουν χωρίς το σκυλί να το θέλει, να τα ρίξει κάτω πάνω στο παιχνίδι. Κατά τα άλλα είναι απόλυτα αξιόπιστα.
Τα χρώματά του ποικίλουν από το άσπρο , μαύρο και καφέ που είναι και τα τρία μαζί στην γούνα του. Πιο πολύ μαλλί υπάρχει στο κεφάλι του, τα πόδια του και βέβαια στην ουρά του που είναι το στολίδι του και η ομορφιά του. Το σκυλί του Αγ. Βερνάρδου, είναι ένα μεγαλόσωμο, εντυπωσιακό, δυνατό, μυώδες σκυλί, με μια λυπημένη έκφραση στο πρόσωπο. Το ογκώδες και βαρύ κεφάλι έχει φαρδύ κρανίο, ανάμεσα στα μάτια σχηματίζεται αυλάκι και πάνω από αυτά υπάρχουν ζάρες.

                                                       ΙΑΤΡΙΚΑ
Πιθανόν να παρουσιάσει καρδιακά προβλήματα, δερματικά και ανωμαλίες στις βλεφαρίδες του, παθήσεις γνωστές ως εντρόπιον και εξτρόπιον κατά τις οποίες οι βλεφαρίδες γυρίζουν προς τα μέσα και έξω αντίστοιχα. Δυσπλασία του ισχίου και του αγκώνα είναι επίσης συνηθισμένες παθήσεις.

Πληροφορίες
Βάρος αρσενικό : 88Kg μέχρι 101Kg
Βάρος θηλυκό : 76Kg μέχρι 82Kg
Ύψος αρσενικό : 79cm
Διάρκεια ζωής : 9 - 12 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=onaC07R0oVE

Κάντε κλικ για μεγέθυνση