ΛΕΟΝΜΠΕΡΓΚΕΡ (LEONBERGER)

 ΙΣΤΟΡΙΑ

Αυτή η ράτσα δημιουργήθηκε το 1846 από τον εκτροφέα Heinrich Essing από το Leonberg στην Γερμανία, στο κρατίδιο της Βυρτεμβέργης από διασταύρωση της ράτσας  Νέας Γης , του Αγίου βενάρδου  και του Μεγάλου Πυρηναίου . Στόχος του Heinrich Essing ήταν να δημιουργήσει μια ράτσα που θα μοιάζει πολύ με την εμφάνιση ενός λιονταριού.

Η ράτσα αυτή έγινε μετέπειτα ιδιοκτησία πολλών βασιλικών οικογενειών συμπεριλαμβανομένων του Ναπολέων Β 'της Γαλλίας, της αυτοκράτειρας της Αυστρίας Ελισάβετ, του πρίγκιπα της Ουαλίας, του πρίγκιπα του Μπίσμαρκ  Όττο Έντουαρντ Λέοπολντ  και του Ιταλού βασιλιά Umberto. Στο δέκατο ένατο αιώνα πολλά Leonbergers εισήχθησαν στη Ρωσία.. Μέχρι το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, μόνο μερικά σκυλιά παρέμειναν όπως και με άλλες ράτσες που κοντέψαν να εξαφανιστούνε.

Το 1945, αρκετοί Γερμανοί συγκεντρώσανε μερικά από τα σκυλιά που είχαν απομείνει και επανάφεραν τη ράτσα . Σήμερα το Leonberger έχει γίνει γνωστό σε ολη την Ευρώπη. Το πρώτο Leonberger εισήχθη στις Ηνωμένες Πολιτείες το 1971. Αυτή η ευπροσάρμοστη ράτσα υπήρξε επιτυχής για τη φύλαξη των ζώων, έρευνα και διάσωση,  τη διάσωση ανθρώπων μέσα στο νερό και ως σύντροφος της οικογένειας.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για το χαρακτήρα του, τα χαρακτηριστικά του και τις ασθένειες που είναι ευάλωτος.

http://www.youtube.com/watch?v=2-lpq0V02oU

Κάντε κλικ για μεγέθυνση