ΛΑΜΠΡΑΝΤΟΡ ΡΙΤΡΙΒΕΡ (labrador retriever)

                                                 ΙΣΤΟΡΙΑ

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ ενός Λαμπραντόρ και retriever;

Το Retriever (σκύλος επαναφοράς)  είναι ένας τύπος σκυλων. Είναι σκυλιά που  αναπαρήχθησαν αρχικά για να φέρνουν το θήραμα για τους κυνηγούς και στο έδαφος και στο νερό. Υπάρχουν 6 ράτσες που αναγνωρίζονται ως retrievers από το FCI.
Είναι: Labrador Retrievers, Golden retrievers, Chesapeake Bay Retrievers, Flat Coated Retrievers, Curly Coated Retrievers και Nova Scotia Duck Tolling Retriever.

Η καταγωγή του Λάμπραντορ δεν είναι απόλυτα ακριβής, ωστόσο γνωρίζουμε ότι η ράτσα έφτασε στην Αγγλία από την Ανατολική ακτή του Καναδά  όπως λεγόταν και σαν νέα γη και τα νησιά του Saint John. Στις αρχές του 18ου αιώνα οι Ευρωπαίοι μετανάστες ψαράδες που αλίευαν στα κρύα νερά της Νέας Γη, χρησιμοποιούσαν σαν βοηθούς αυτά τα σκυλιά που είχαν την ικανότητα να ξαναφέρνουν τα ψάρια που είχαν πέσει από τις βάρκες και να τραβούν στην ακτή τα δίκτυα των ψαράδων. Το κοντό και παντός καιρού διπλό τρίχωμα του Λάμπραντορ ήταν ιδανικό για να επιλαμβάνεται τέτοιες εργασίες στην ξηρά αλλά και στο νερό υπό αυτές τις παγωμένες θερμοκρασίες.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του, για τη συμπεριφορά του, το χαρακτήρα του και τις ασθένειες που είναι ευάλωτος.

http://www.youtube.com/watch?v=0cj81wHmfXc

Κάντε κλικ για μεγέθυνση