ΙΡΛΑΝΔΕΖΙΚΟ ΓΟΥΛΦΧΑΟΥΝΤ (IRISH WOLFhound)

                                            ΙΣΤΟΡΙΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
Αυτό δεν είναι σκυλί, μοιάζει με άλογο. Το μεγαλύτερο σκυλί του κόσμου. Το Ιρλανδικό γουλφχάουντ είναι όπως λέει το όνομα του, είναι σκυλί για να τα βάλει με λύκους. Το χρησιμοποίησαν για το κυνήγι των λύκων και των αγριόχοιρων. Αυτό το τεράστιο σκυλί το βρίσκουμε σε όλες τις γκραβούρες, στα σπίτια των ευγενών και στα μεσαιωνικά κάστρα σε περίοπτη θέση.
Κάτι θα ξέρανε εκείνοι οι παλιοί για τις ικανότητές του. Όταν σταθεί στα δύο του πόδια μπορεί να φτάσει σε ύψος πάνω από 1.80 Οι αρχαίοι Κέλτες το είχαν στην ανθρώπινη ομάδα από το 273 πχ. Οι ρωμαίοι τον παλιό εκείνο καιρό τα φοβόντουσαν πολύ αυτά τα σκυλιά που κάποτε χρησιμοποιήθηκαν ακόμα και για πολεμικό σκοπό
                                          ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ
Τεράστιο αλλά ευγενικό, τρομερό στην όψη αλλά με τρυφερή καρδιά αφού αγαπάει και προστατεύει τα παιδιά. Το τρίχωμα του τραχύ και υπάρχει σε πολλά χρώματα και η μουσούδα του είναι μακριά με δυνατό δάγκωμα. Για να έχετε ένα τέτοιο σκυλί πρέπει να του έχετε πολύ χώρο για να κινείται, δεν κάνει για διαμέρισμα ,ούτε καν για σπίτι με αυλή.
Ενώ από την φύση τους είναι ήρεμα και ήσυχα σκυλιά, θέλουν το δεσμό με την οικογένεια και μπορεί να γίνουν καταστροφικά αν τα αφήσετε μονά τους για πολλές ώρες.. Ενώ είναι ευγενικά και ήρεμα σκυλιά μπορεί να εμφανίσουν επιθετική τάση σε μορφή του να τον χαρακτηρίζουμε ατρόμητο, αν κινδυνέψει η οικογένειά του και οι αγαπημένοι του. Είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώσεις ένα τέτοιο γίγαντα με τον κατάλληλο τρόπο. Τρώει πολύ, πάρα πολύ, αλλά μην ξεχνάτε μπορεί να γίνει  και πόνυ για τα παιδιά σας. Θέλει πολύ χώρο για να κινείται αλλά κατά τα άλλα είναι ένα ήρεμο και αξιόπιστο σκυλι.

                                                       ΙΑΤΡΙΚΑ

Έχει πολύ λίγα αλλά σοβαρά ιατρικά προβλήματα, όπως καρκίνος και προβλήματα με τα πόδια του. Χρειάζεται πολύ ασβέστιο  για τα οστά του από μικρή ηλικία.

Καταγωγή:   Ιρλανδία
Ύψος (cm): 71-90
Βάρος (kgr): 40-69
Διάρκεια Ζωής:   6-8 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=8xHy7jHrhAw

Κάντε κλικ για μεγέθυνση