ΚΑΝΑΔΕΖΙΚΟ ΛΥΚΟΣΚΥΛΟ (CANADIAN WHITE SHEPHERD)

                                                          ΙΣΤΟΡΙΑ

Προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τον Καναδά και την Ευρώπη. Ήταν μια άμεση απόγονος του της ράτσας του Γερμανικού Ποιμενικού . Το White Shepherd δεν έχει αναμιχθεί με καμία άλλη ράτσα σκύλου από την εισαγωγή του στη Βόρεια Αμερική. Βεβαίως, δεν υπήρξε καμία άλλη φυλή ή φυλές προστίθενται προκειμένου να γίνουν άσπρα. Το γονίδιο που ελέγχει το λευκό χρώμα είναι ένα φυσικό συστατικό του συνολικού χρώμα γενετικό υλικό της γερμανικής φυλής Ποιμενικού. Το White Shepherd έχει καταχωρηθεί ανεξάρτητα με το American White Shepherd Ένωση στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

                                           ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Η American White Shepherd μοιάζει σχεδόν  όπως τα γερμανικά Shepherd εκτός από το χρώμα. Έχει ένα σκληρό, μακρύ τρίχωμα. Το χρώμα είναι πάντα λευκό.
Τα  λευκά Shepherds είναι θαρραλέα, πρόθυμα, σε εγρήγορση και ατρόμητα. Είναι χαρούμενα, υπάκουα και πρόθυμα να μάθουνε. Ήρεμα με αυτοπεποίθηση, σοβαρά και έξυπνα. Τα White Shepherds είναι εξαιρετικά πιστά και γενναία. Δεν θα δίσταζαν να δώσουν και την ζωή τους για τον ιδιοκτήτη τους. Έχουν μεγάλη ικανότητα μάθησης. Τα Λευκά Shepherds αγαπούν να το είναι κοντά στις οικογένειές τους, αλλά μπορεί να είναι δύσπιστα όσον αφορά τους ξένους.

Κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε περισσότερες πληροφορίες για την ιστορία του, το χαρακτήρα του τα χαρακτηριστικά του και τις ασθένειες που είναι ευάλωτος.

http://www.youtube.com/watch?v=CZsaEF30rdI

Κάντε κλικ για μεγέθυνση