ΜΠΟΥΛ ΜΑΣΤΙΦ (BULL MASTIFF)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Στην Αγγλία του 19ου αιώνα, και ειδικά στην επαρχία, υπήρχαν ληστές που έκλεβαν τα αγροκτήματα και λεηλατούσαν τα κοπάδια. Λόγο των τεράστιων εκτάσεων, που είχαν τα αγροκτήματα, ήταν πολύ δύσκολο οι φύλακες να τα προστατεύουν μονοί τους, έτσι δημιουργήθηκε η ανάγκη ύπαρξης ενός σκύλου φύλακα γενναίου, άφοβου και ατρόμητου που να είναι δεμένος με τον ιδιοκτήτη και να μπορεί να κυνηγήσει και να πιάσει τον ληστή κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, χωρίς να του προκαλέσει ζημιές.

Όπως αποκαλύπτει και το όνομά του η διασταύρωση που έγινε ανάμεσα σε Μπουλντόγκ και Μαστίφ δημιούργησε το Μπουλμαστίφ, ένα σκυλί μικρότερο από το Μαστίφ άρα και πιο γρήγορο και μαχητή σαν το Μπουλντόγκ, ικανό και άγρυπνο φρουρό και συνοδό των κτηνοτρόφων και των φυλάκων της επαρχίας.

Αναγνωρίστηκε την δεκαετία του 1920 σαν ξεχωριστή ράτσα αφού πρώτα υπήρξαν τρεις γενιές Μπουλμαστίφ από γονείς Μπουλμαστίφ, που δεν είχαν δηλαδή διασταυρωθεί με άλλη ράτσα. Από τότε έχουν περάσει αρκετές δεκαετίες και το Μπουλμαστίφ έγινε βοηθός στην Αστυνομία και αγαπημένο κατοικίδιο χωρίς ποτέ να πάψει να είναι φύλακας.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Είναι ογκώδες, βαρύ και δυνατό σκυλί. Έχει μεγάλο κεφάλι με ζάρες, το κρανίο είναι πλατύ ανάμεσα στα αυτιά, η μουσούδα είναι κοντή και σκούρα, τα ρουθούνια πλατιά και τα χείλη είναι λίγο κρεμαστά. Τα αυτιά είναι μικρά σε σχήμα V και έχουν αρκετή απόσταση μεταξύ τους και είναι σε πιο σκούρο χρώμα από το υπόλοιπο σώμα.

Τα μάτια είναι σκούρα, μετρίου μεγέθους και μεταξύ τους δημιουργείται αύλακα. Η δυνατή ουρά βρίσκεται ψηλά, στην βάση της είναι φαρδιά και στη συνέχεια στενεύει. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό και σκληρό.

Τα χρώματα μπορεί να είναι σκούρο κίτρινο, κόκκινο και ραβδωτό, μπορεί επίσης να έχει μικρό σημάδι στο στήθος. Τέλος, μπορεί να είναι τιγρέ (brindle). Με τον όρο τιγρέ εννοούμε σκουρόχρωμες, συχνά μαύρες, ρίγες σε όλο το σώμα, πάνω σε μια πιο ανοιχτόχρωμη βάση.

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

https://www.youtube.com/watch?v=bRiAFBuOf2E

Κάντε κλικ για μεγέθυνση