ΡΩΣΙΚΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ (BORZOI)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Μαρτυρίες φανερώνουν την ύπαρξη του Μπορζόι στην Ρωσία πριν από τον 13ο αιώνα, και το χρησιμοποιούσαν σαν λαγωνικό, στο κυνήγι  για λαγούς, λύκους και αλεπούδες. Μέχρι την Οκτωβριανή επανάσταση ήταν ο εθνικός σκύλος των ρώσων και η εκτροφή του γινόταν από μεγάλες αριστοκρατικές οικογένειες και από τα ομορφότερα κυνοτροφεία ήταν το Perchino του Τσάρου Νικόλαου. Το Μπορζόι δεν μπορούσε να αγοραστεί αλλά μόνο να χαριστεί. Σαν δώρο είχε δοθεί και στην αριστοκρατία της Αγγλίας και έτσι άρχισε η εκτροφή του εκεί.

Το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου πολέμου σε συνδυασμό με την επανάσταση του 1917 διέλυσε όλα τα εκτροφεία της Ρωσίας και προκάλεσε την εξαφάνιση σχεδόν του Μπορζόι. Σήμερα παραμένει ένα εντυπωσιακό, όμορφο σκυλί που είναι ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλο τον κόσμο σαν πιστός σκύλος συντροφιάς.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το κεφάλι είναι μακρύ, στενό και σε σχέση με το σώμα μικρό, το κρανίο είναι επίσης μακρύ και στενό. Η μουσούδα, στενή και λεπτή, καταλήγει σε μεγάλα και μαύρα ρουθούνια. Τα μάτια είναι μεγάλα, αμυγδαλωτά και σκουρόχρωμα. Τα αυτιά βρίσκονται ψηλά, είναι λεπτά, μικρά και πεσμένα προς τα πίσω. Έχει μακρύ και δυνατό λαιμό. Η ράχη, προς την ουρά, σχηματίζει καμπύλη.

Η ουρά, καλυμμένη από άφθονο και μαλακό τρίχωμα, είναι μακριά και ευλύγιστη. Το τρίχωμα είναι απαλό, κυματιστό ή κατσαρό και κοντό μόνο στο εμπρός μέρος των ποδιών και στο κεφάλι. Συνήθως είναι λευκό με σημάδια αλλά μπορεί ακόμη να είναι χρυσό με ή χωρίς σημάδια, γκρι, κόκκινο με μαύρα σημάδια.

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

http://www.animalplanet.com/tv-shows/dogs-101/videos/borzoi.htm

Κάντε κλικ για μεγέθυνση