ΜΠΛΑΝΤΧΑΟΥΝΤ (BLOODHOUND)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το μπλαντχάουντ, ανήκει σε μία ράτσα που έχει ιστορία πολλών χρόνων και κατάγεται από το Βέλγιο και συγκεκριμένα από τα δάση των Αρδενών. Εκεί αγαπήθηκε από τους μοναχούς του Αγίου Ουμβέρτου και όπως ήταν αναμενόμενο έγινε διάσημο και στον υπόλοιπο κόσμο. Ιδιαίτερα αγαπητό ήταν στην αριστοκρατία, όπου συγκεκριμένα πολλοί Γάλλοι βασιλιάδες το λάτρεψαν.

Το όνομα του σημαίνει «λαγωνικό αίματος», που προδίδει την μεγαλειώδη εμπειρία του ως ντεντέκτιβ όσφρησης,  αφού βρίσκει τα ίχνη με τρομερή επιτυχία και πολλές φορές χρησιμοποιείται η ιχνηλασία του ως αποδεικτικό στοιχείο στα δικαστήρια. Στην Αγγλία χρησιμοποιήθηκε, σε αγέλες λίγων ατόμων, στο κυνήγι, κυρίως, ελαφιών και στη συνέχεια, σε συνεργασία με φύλακες για την προστασία από τους ζωοκλέφτες και τους ληστές. Έχει ανεπτυγμένη την αίσθηση της όσφρησης και αυτό το κάνει ικανό στο να μπορέσει να ακολουθήσει, ακόμη και παλαιότερα, ίχνη με επιτυχία, βρίσκοντας αγνοούμενους ή κυνηγώντας δραπέτες.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Μπλαντχάουντ είναι ένα μεγάλο και δυνατό σκυλί. Το κεφάλι του είναι σχετικά μικρό και μακρύ, το κρανίο είναι στενό, η μουσούδα μακριά, έχει ζάρες στο μέτωπο και στα μάγουλα και διπλοσάγονο. Τα μάτια είναι βαθιά τοποθετημένα και το χρώμα τους είναι αντίστοιχο με του τριχώματος σε αποχρώσεις του καφέ. Τα αυτιά είναι λεπτά, απαλά, μακριά, κρεμαστά, κολλητά και καταλήγουν σε χαλαρές δίπλες. Η μακριά ουρά του βρίσκεται ψηλά, είναι χοντρή στη βάση και καταλήγει λεπτή στο άκρο, με πλούσιο τρίχωμα από την κάτω πλευρά. Το τρίχωμα είναι κοντό, πυκνό, λεπτό και γυαλιστερό. Το χρώμα είναι συνήθως μαύρο, καφέ, ή μαύρο με καφέ.

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του, τα χαρακηριστικά του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

https://www.youtube.com/watch?v=reVrzy1KqmI

Κάντε κλικ για μεγέθυνση