ΜΠΙΣΟΝ ΜΠΟΛΟΝΕΖ (BICHON BOLOGNESE)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το Bolognese αναπτύχθηκε πριν από αιώνες στην Μπολόνια της Ιταλίας και έχει εκτιμηθεί ότι είχαν ήδη αποτιμηθεί στην Ιταλία τη δεκαετία του ενδέκατου και δωδέκατου αιώνα. Λόγω της ομορφιάς, τη χάρης και τη γοητεία του, έγινε ένα από τα αγαπημένα σκυλιά της αριστοκρατίας κατά τη διάρκεια της Αναγέννησης.

Ο βασιλιάς της Ιταλίας Umberto ΙΙ Savoyen έδωσε ένα όμορφο μικρό Bolognese στην πριγκίπισσα Jose από το Βέλγιο για τα γενέθλιά της. Επίσης, το 1668 ο Cosimo de Medici έστειλε οκτώ Bolognese με βασιλικό αγγελιοφόρο και ζήτησε από το φίλο του συνταγματάρχη Alamanni από το Βέλγιο,  να δοθούν ως δώρα σε οικογένειες των πλούσιων και ισχυρών των Βρυξελλών.

Καθώς ο χρόνος περνά και η αριστοκρατία επαψε να ενδιαφέρεται, το Bolognese κόντεψε σχεδόν να  εξαφανιστεί σαν ράτσα. Ωστόσο, μερικοί εκτροφείς στην Ευρώπη και ειδικά ένας άνθρωπος στην Ιταλία Gian Franco Giannelli, ο οποίος αγαπούσε την ράτσα, βοήθησε να αποκατασταθεί έως και  σήμερα η δημοτικότητά του.

Την ράτσα έφερε στην Αγγλία η Liz Stannard το 1990 και βγήκε πρώτη σε ένα  χρόνο στις ράτσες που εισάγονταν στην χώρα. Το 2001  ήταν σε θέση να επιδειχτεί σε όλα τα shows με τις δικές τους τάξεις και ήταν στην έκθεση Crufts για πρώτη φορά το 2002.
Η Bolognese ανήκει στην οικογένεια Bichon , η οποία περιλαμβάνει το Bichon Frise, Coton de Tulear, Havanese, Lowchen και της Μάλτας. Όλες οι φυλές Bichon έχουν κάποιες ομοιότητες, αλλά το Bolognese είναι μια ξεχωριστή φυλή.

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του, τα χαρακηριστικά του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

https://www.youtube.com/watch?v=D7asLH-em4Y

Κάντε κλικ για μεγέθυνση