ΒΕΛΓΙΚΟ ΤΕΡΒΕΡΕΝ (BELGIAN SEPHERD TERVUREN)

                                    ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΙΣΤΟΡΙΑ

Πρόκειται για μια από τις λιγότερο δημοφιλείς τύπους των βέλγικων τσοπανόσκυλων, καθώς επισκιάζεται από τους δυο πιο διάσημους συγγενείς του, το μαλινουά και το γκρένενταλ. Η μόνη διαφορά ανάμεσα στα βέλγικα τσοπανόσκυλα είναι ουσιαστικά μόνο η εξωτερική τους εμφάνιση. Τα χαρακτηριστικά τους και κυρίως ο χαρακτήρας, οι ικανότητες, η αντοχή, η ενεργεία και η εξυπνάδα τους είναι ίδια σχεδόν και στους τέσσερεις τύπους.

Η ράτσα είναι γνωστή για την πιστότητα και την ευελιξία της. Το όνομά του από ένα χωριό στο Βέλγιο .Τρίχωμα ίσιο, μακρύ και πυκνό. Θεωρούνται ζώα συντροφιάς, διότι τα Tervurens είναι πιστά σκυλιά και σχηματίζουν ισχυρούς δεσμούς με την οικογένειά, με αποτέλεσμα να είναι επιφυλακτικά  με τους ξένους.

Συνήθως γκρι, καφεκίτρινο και κοκκινωπό με έντονη την παρουσία του μαύρου σε όλο το σώμα και κυρίως στη μουσούδα. Σε γενικές γραμμές είναι ζώα υγιή, αλλά τα Tervurens μπορεί να εμφανίζουν μια ευαισθησία στη δυσπλασία του ισχίου, σε επιληψία, σε γαστρικά προβλήματα και κάποια προβλήματα σε μάτια και όχι σπάνια δερματικά προβλήματα.

http://www.youtube.com/watch?v=LvtA6M_dmwI

Κάντε κλικ για μεγέθυνση