ΒΕΛΓΙΚΟ ΜΑΛΙΝΟΥΑ (BELGIAN MALINOIS)

        

                                         ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ-ΕΜΦΑΝΙΣΗ
Μην αποκτήσετε Mαλινουά εάν περιμένετε να κάθεται κάτω όταν έχει κάτι καλύτερο να κάνει (διαρκώς ψάχνει για κίνηση) Αποφύγετε κουτάβια που δείχνουν υπερβολική επιθετικότητα, νευρικότητα ή τρόμο, είναι φοβισμένα και λιπόψυχα. Η εκπαίδευση πρέπει να ξεκινήσει από 2 μηνών και απαιτείται συνεχής επαφή με τον εκτροφέα του. Εάν στο σπίτι έχετε μεγαλύτερα σκυλιά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε.
Το Μαλινουά μπορεί να είναι σκληρό για το σώμα του, το σώμα σας και το περιβάλλον. Μερικές φορές έχει τις μαύρες του (κατάθλιψη) χωρίς αυτό να σημαίνει κάτι. Δεν αντέχει το πολύ πρεσάρισμα. Χρειάζεται χρόνο, προσοχή, εκπαίδευση, άσκηση και σιγουριά.

Τα Mαλινουά μπορούν να χαρακτηριστούν ως «πρώτα εξαδέλφια» των Γερμανικών τσοπανόσκυλων. Όμως οι διαφορές τους είναι πολλές και σημαντικές, τόσο στη δομή του σώματος όσο και στο ταμπεραμέντο. Το Mαλινουά κάπως πιο μικρόσωμο και με σαφώς ελαφρύτερο σκελετό, παρατηρούμενο από τα πλάγια στέκεται περισσότερο «τετραγωνισμένα» και πιο γερά στις πατούσες του. Το Γερμανικό τσοπανόσκυλο έχει πιο μακρύ κορμό που παρουσιάζει μια ελαφριά κλίση προς τα πίσω και βαδίζει πλατύτερα και πιο βαριά.
Το κεφάλι του Mαλινουά είναι πιο εξευγενισμένο, σμιλευτό, έντονο και αδρό, με μικρότερα και πιο τριγωνικά αυτιά. Το τρίχωμά του έχει φαιοκίτρινο χρώμα και κάθε τρίχα του έχει στο τέλος ένα μαύρο επικάλυμμα, σε αντίθεση με το Γερμανικό τσοπανόσκυλο που είναι τυπικά πιο μαυρισμένο. Στα μαλινουά η εγρήγορση, ο χρόνος αντίδρασης και ο χρόνος ανταπόκρισης υπερτερούν και η ευαισθησία τους είναι μεγαλύτερη, συνδυασμός που κάνει την εκπαίδευσή τους περισσότερο απαιτητική.

Όσον αφορά στους διαγωνισμούς ικανοτήτων, εάν συμμετέχουν Mαλινουά, γνωρίζουμε εκ των προτέρων τον πιθανό νικητή. Όταν τα Μαλινουά κατεβαίνουν σε αγώνες και παγκόσμια πρωταθλήματα, απλά ψάχνετε να βρείτε το δεύτερο, τον τρίτο ή τον εκατοστό τρίτο, αναλόγως με το πόσα συμμετέχουν...

Ιατρικά
Δυσπλασία ισχύων
Ατροφία του Αμφιβληστροειδούς
Δερματικές Αλλεργίες
Επιληψία

Τα περισσότερα από αυτά τα προβλήματα είναι σπάνιο να εκδηλωθούν και το πιθανότερο είναι ο σκύλος σας να ζήσει μια υγιή ζωή εφόσον φροντίζεται κατάλληλα.

Πληροφορίες
Ύψος : 61 - 66 cm
Βάρος : 29 - 34 Kg
Διάρκεια ζωής : 12 - 14 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=4xIra4xAkb8

Κάντε κλικ για μεγέθυνση