ΜΠΙΓΚΛ (BEAGLE)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Τα πρώτα λαγωνικά Beagle χρονολογούνται από το 1500. Άγγλοι κυνηγοί χρησιμοποιούσαν αυτό το σκυλί, για  κυνήγι του λαγού, φασιανού, ορτύκιων και άλλων μικρών ζώων. Η φυλή αυτή πιθανότατα προέρχεται από μια διασταύρωση, μεταξύ του Harrier και απο άλλα είδη αγγλικων κυνηγόσκυλων. Τα σκυλιά αυτα έχουν γίνει από τότε, μία από τις πιο δημοφιλείς φυλές στις ΗΠΑ.

Η φυλή μπορεί να κυνηγα μόνο, σε ζεύγη ή σε ομαδες. Το όνομα πιστεύεται ότι μπορεί να προέρχεται από τη γαλλική λέξη begueule, που σημαίνει ανοικτός λαιμός, η μπορεί  να έχει προέλθει από το μέγεθος του σκύλου, που προέρχεται από τη γαλλική λέξη "beigh," η την παλιά αγγλική λέξη "begele," και ίσως από την κελτική λέξη "Beag," που όλα σημαίνουν "μικρή". Έχει επίσης υπηρετήσει ως ένα εξαιρετικό σκυλί  ανίχνευσης ναρκωτικών  και ως αγαπημένος σύντροφος της οικογένειας. Το 1984, το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τα σκυλιά αυτά για να οσφραίνονται λαθραία τρόφιμα που εισαγόντουσαν στις Ηνωμένες Πολιτείες από το Διεθνές Αεροδρόμιο του Λος Άντζελες.
Το πείραμα είχε τεράστια επιτυχία. Επειδή είναι μικρό, φιλικό και χαριτωμένο, το σκυλί αυτό δεν τρόμαζε τους ανθρώπους που φοβούνται τα σκυλιά, και με την υπερδύναμη της μύτης τους, θα μπορούσε να εκπαιδευτεί για τον εντοπισμό συγκεκριμένων ειδών διατροφής, ενώ θα μπορούσε να παρακάμπτει εκείνους που δεν είχαν λαθραία. Σήμερα τα Beagle θα τα δείτε σε χώρους αποσκευών, απαίτηση σε περισσότερα από 20 διεθνή αεροδρόμια και σε άλλα σημεία εισόδου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η ράτσα αυτή αναγνωρίστηκε για πρώτη φορά από το AKC το 1885.

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του, τα χαρακηριστικά του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

https://www.youtube.com/watch?v=BAf7lcYEXag

Κάντε κλικ για μεγέθυνση