ΜΠΑΣΕΤ ΧΑΟΥΝΤ (BASSET HOUND)

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Το αγαπημένο σε όλους μας Μπασέ Χάουντ είναι αποτέλεσμα διασταύρωσης, που έκαναν Άγγλοι εκτροφείς αναμεσά σε τρεις διαφορετικούς τύπους γαλλικού Μπασέ, δημιουργώντας έτσι,   ένα κυνηγόσκυλο για θηράματα μικρού και μεγάλου μεγέθους, όπως κουνέλια, λαγοί, αγριόχοιροι και ελάφια. 

Το όνομα Basset Hound  προέρχεται από την γαλλική λέξη bas που σημαίνει χαμηλό και σύμφωνα με πληροφορίες, κατάγεται από σκύλους νάνους που διασταυρωθήκαν.  με αλλά γαλλικά κυνηγόσκυλα .Η ράτσα έγινε ιδιαίτερα γνωστή μετά την παρουσίαση της το 1863 στο Paris Dog Show.

Επειδή εκτός από αυτούς που ήθελαν αυτό το σκυλί για κυνήγι, υπήρχαν και αλλοι που το ήθελαν ως ζώο συντροφιάς, ενας Αμερικάνος εκτροφέας μετά από προσεκτική μελέτη, δημιούργησε ένα Μπασέ που διέθετε όλα του τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του και ταυτόχρονα τον άψογο χαρακτήρα ενός σκύλου συντροφιάς. Το 1885 το Basset hound αναγνωρίστηκε ως επίσημη φυλή από το American Kennel Club. 

Η λέξη Basset σημαίνει «πολύ χαμηλός» στα Γαλλικά, περιγράφοντας έτσι το ανάστημα του Basset Hound . Κοντά πόδια, πολύ μακριά αυτιά και ένα βλέμμα που φαίνεται να κρύβει μέσα του τη θλίψη όλου του κόσμου, είναι τα στοιχεία που κάνουν το σκύλο αυτό αξιαγάπητο στην εμφάνιση.  Η εμφάνισή του υπολογίζεται στο 1800 και  η καταγωγή του είναι αγγλική.

                                                   ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

Το Μπασέ Χάουντ έχει μακρύ σώμα με κοντά πόδια. Έχει μεγάλο κεφάλι με την κορυφή του κρανίου του να παραμένει επίπεδη. Τα αυτιά είναι τόσο μακριά που σέρνονται στο έδαφος. Τα μάτια τους είναι καφετιά με ένα βλέμμα κάπως λυπημένο που αγγίζει τους ανθρώπους, καθώς δείχνουν μια αγαθοσύνη εξαφανίζοντας και το τελευταίο ίχνος σκληρότητας. Έχει κοντό, ίσιο, πυκνό τρίχωμα, και είναι συνήθως τρίχρωμο αλλά μπορεί να έχει και οποιοδήποτε άλλο χρώμα έχουν συνήθως τα κυνηγόσκυλα.  

Κάντε κλικ εδώ , για να διαβάσετε περισσότερα σχετικά με το χαρακτήρα του και το ιατρικό του ιστορικό                                             

http://www.youtube.com/watch?v=tN24slIT37k

Κάντε κλικ για μεγέθυνση