ΑΛΑΣΚΑ ΜΑΛΑΜΟΥΤ(ALASKAN MALAMUTE)

ΙΣΤΟΡΙΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Aρχαία φυλή, εμφανίστηκαν στην Aλάσκα και προέρχονται από διασταυρώσεις σκύλων με αρκτικούς λύκους. Αυτά τα σκυλιά είναι πιό βαριά από τα Χάσκι αλλά σέρνουν πολύ μεγαλύτερα φορτία σε αργότερο ρυθμό από αυτά. Μια πολύ δυνατή φυλή που χρησιμοποιήθηκε και ακόμα χρησιμοποιείται, για να σέρνει βαριά φορτία σε χιονισμένες και παγωμένες περιοχές. Είναι πιό αργό σκυλί από τις ράτσες που συγγενεύει αλλά είναι περισσότερο δυνατό.
Τα χρώματά τους και η γούνα τους είναι πολύ βαριά και παχιά και εκτός από το άσπρο χρώμα που έχουν στο στήθος, μπορεί να έχουν το μαύρο και το καφέ σε όλη την ράχη τους και στην ουρά. Η ουρά τους είναι φουντωτή και παχιά τους χαρίζει ομορφιά. Τα μάτια είναι καφέ και έχουν ένα σκούρο χρώμα συνήθως γύρω από τον λαιμό τους σαν κασκόλ.
Αυτά τα σκυλιά διατηρούν την ανεξαρτησία της φυλής τους και δεν είναι σπάνιο να φύγουν χωρίς λόγο από το σπίτι τους για να περιπλανηθούν σε περιπέτειες. Προσοχή χρειάζεται στα μικρότερα ζώα της οικογένειας γιατί τα κυνηγάνε λόγω των ενστίκτων τους.
Ένα χαρακτηριστικό αυτών των σκύλων, που προδίδει ότι έχουν ζήσει πολύ καιρό με τον άνθρωπο, είναι ότι μέσα στο σπίτι περνάνε ανάμεσα στα έπιπλα χωρίς να κάνουν ζημιές όυτε καν με την ουρά τους. Θέλουν όμως χώρο να κινηθούν και ξανασκεφτείτε το αν θελήσετε να τα κλείσετε μέσα σε ένα διαμέρισμα.
Το σκυλί της Αλάσκας αγαπά τους ανθρώπους αλλά πρέπει να εκπαιδευτεί προσεκτικά για τα μικρότερα ζώα μέσα στο σπίτι λόγω του κυνηγητικού του ενστίκτου.

                                                   ΙΑΤΡΙΚΑ 

Aνθεκτικός στις ασθένειες. Όμως προσοχή στο φαγητό γιατί έχει τάσεις παχυσαρκίας.

Πληροφορίες
Βάρος αρσενικό : 38Kg
Βάρος θηλυκό : 34Kg
Ύψος αρσενικό : 63 cm
Ύψος θηλυκό : 58cm
Διάρκεια ζωής : 13 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=lkP2IjLBdWs

Κάντε κλικ για μεγέθυνση