ΑΙΡΝΤΕΙΛ ΤΕΡΙΕ (AIREDALE TERRIER)

                                           ΙΣΤΟΡΙΑ-ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ
 Η εμφάνιση ενός Αιρντέιλ Τεριέ (Airdale Terrier) είναι τόσο εξεζητημένη που θυμίζει παιχνίδι και μάλιστα κουρδιστό, λόγω το τρόπου που κινείται. Αλλά επειδή δεν αποκτούμε σκύλο με βάση το παρουσιαστικό του μαθαίνουμε τις απαιτήσεις της φυλής. Το Airedale Terrier (Αιρντέιλ Τεριέ)  προέρχεται από το Yorkshire . Παραδοσιακά ονομαζόταν “ ο Βασιλιάς των Terrier “, επειδή ήταν το μεγαλύτερο από όλες τις φυλές των Terrier πριν από την δημιουργία του “ Black Russian Terrier”. Η εμφάνισή  του υπολογίζεται στο 1800.
                                                    ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ
Είναι καλοί φύλακες και καλοί κυνηγοί. Επειδή είναι πεισματάρικα ζώα, μπορούν να εμφανίσουν ικανοποιητική αντοχή στον πόνο και κατ` επέκταση να μην κάνουν εμφανές κάποιο πρόβλημα υγείας, μέχρι αυτό να γίνει ανυπόφορο. Το Αιρντέιλ Τεριέ  θα τα πάει καλά με τα παιδιά εάν από νωρίς έρθει σε επαφή μαζί τους, εντούτοις μπορούν να παίξουν πάρα πολύ έντονα παρά το μικρό τους μέγεθος και για αυτό χρειάζεται προσοχή για να μην τα τραυματίσουν ρίχνοντας τα κάτω. Θαρραλέο και προστατευτικό  από τη φύση του είναι αρκετά φιλικό με τους ξένους. Ευφυές, ευχάριστο και πιστό το Αιρντέιλ Τεριέ είναι εύθυμο όταν είναι κουτάβι και χαίρεται να σας ευχαριστεί. Βασικό είναι να το εκπαιδεύσετε να μην πηδάει στους ανθρώπους. Χρειάζονται κοινωνικοποίηση από νωρίς, ιδιαίτερα με τα άλλα σκυλιά και φυσικά καθημερινή και έντονη άσκηση για να εκτονώνουν την αστείρευτη ενεργητικότητά τους αλλιώς ετοιμαστείτε να βρείτε το σπίτι σας σε κατάσταση κατεδάφισης. Είναι ταυτόχρονα σύντροφοι στη βόλτα και στο παιχνίδι και καλοί φύλακες και Όπως όλα τα Τεριέ, τα Airedale απαιτούν συνειδητοποιημένα αφεντικά, που θα γνωρίζουν και θα σέβονται τις δυνατότητες και το έντονο ταπεραμέντο του σκύλου αλλά, ταυτόχρονα, θα μπορούν πάντα να διατηρούν το «πάνω χέρι»
                                                     ΙΑΤΡΙΚΑ
 Συχνά προβλήματα υγείας είναι οι δερματίτιδες (με συχνή αιτία τις αλλεργίες, τη διατροφή και τον υποθυρεοειδισμό). Επίσης λόγω του σκληρού τριχώματος, μπορεί να δημιουργηθεί ερεθισμός από το έντονο βούρτσισμα. Άλλα προβλήματα που έχουν αναφερθεί σε αυτή τη φυλή είναι η δυσπλασία του ισχίου και η στροφή στομάχου

Πληροφορίες
Χώρα προέλευσης : Μεγάλη Βρετανία
Βάρος : 20Kg
Διάρκεια Ζωής : 11 - 13 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=u6RfJ7QAF-U

 Κάντε κλικ για μεγέθυνση