ΑΦΓΑΝΙΚΟ ΛΑΓΩΝΙΚΟ (AFGHAN HOUND)

ΙΣΤΟΡΙΑ

Τα Afghan Hound (Αφγανικά Λαγωνικά) αρχικά χρησιμοποιούνταν στα βουνά του Αφγανιστάν για να κυνηγάνε λαγούς και γαζέλες. Στις αρχές του 20ου αιώνα ήρθαν στην Ευρώπη τα πρώτα Afghan hound και η ράτσα καθιερώθηκε ως ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκυλιά επιδείξεων στον κόσμο. Το Afghan Hound (Αφγανικό Λαγωνικό) θεωρείται και σκυλί αγώνων δρόμου. 

                                       ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ-ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ

Ένα στοιχείο ακόμα που διακρίνει το Afghan Hound (Αφγανικό Λαγωνικό) είναι το ένστικτο του κυνηγού. Μπορούν να κυνηγήσουν και να πιάσουν οτιδήποτε κινείται  και αυτό συμπεριλαμβάνει και τα άλλα ζωάκια που ενδεχομένως να έχετε μέσα στο σπίτι σας. Ακόμη πολλά αφγανικά τσοπανόσκυλα έχουν καλή συμβίωση με γάτες αλλά μην το πάρετε σαν δεδομένο. Είναι υπομονετικά και ήρεμα σκυλιά και τα πάνε καλά με τα παιδιά που τους συμπεριφέρονται ήρεμα και καλά. Συνήθως δεν έχουν πρόβλημα με τους ξένους.
 Η ιδιοσυγκρασία ενός τυπικού Afghan μπορεί να δείχνει απόμακρη και αξιοπρεπής, αλλά είναι πολύ χαρούμενο και συμμετέχει ενεργά στα παιχνίδια.Το Afghan Hound (Αφγανικό Λαγωνικό)  δεν φημίζεται για την ευκολία που έχει στην εκπαίδευση. Θα πρέπει να προσπαθήσετε πολύ να τα εκπαιδεύσετε και είναι διάσημα για το γεγονός πως δεν ακούν τα προστάγματα. Επίσης κάτι που θέλει προσοχή είναι ότι μπορούν ανά πάσα στιγμή να φύγουν από το σπίτι λόγω του ανεξάρτητου χαρακτήρα τους. Το τρίχωμα του είναι πυκνό πρέπει να βουρτσίζεται συχνά για μην μπερδεύεται.

ΙΑΤΡΙΚΑ

Σοβαρά προβλήματα υγείας είναι οι αλλεργίες , ο καρκίνος, και δυσπλασία του ισχίου . Ευαισθησία στην αναισθησία είναι ένα θέμα για το Αφγανικό λαγωνικό λόγω του ότι έχει σχετικά χαμηλά επίπεδα σωματικού λίπους.

Χώρα προέλευσης : Αφγανιστάν
Βάρος : 22-26 Kg
Διάρκεια Ζωής : 12 - 14 χρόνια

http://www.youtube.com/watch?v=9fRvGbYHkDM

Κάντε κλικ για μεγέθυνση