ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΕΤΕ ΜΕ ΤΗ ΓΑΤΑ ΣΑΣ


Οι γάτες είναι πολύ παιχνιδιάρες, αγαπούν τη διασκέδαση και θα περάσουν πολλή ώρα επινοώντας καινούρια παιχνίδια. Σας παρουσιάζουμε κάποια παιχνίδια που θα μπορούσατε να μάθετε στη γάτα σας καθώς και μερικές ιδέες για παιχνίδια που μπορείτε να τις αγοράσετε.
Οι περισσότερες γάτες έχουν τη δική τους λογική και δεν μπορείτε να πάτε μπροστά τους, να τους κουνήσετε ένα παιχνίδι στη μουσούδα τους και να περιμένετε να ξυπνήσουν ξαφνικά και να ενδιαφερθούν να παίξουν μαζί σας. Με αυτό τον τρόπο δεν πρόκειται να καταφέρετε να τις κάνετε να παίξουν, να πηδούν γύρω γύρω και να γυμνάζονται με πρόγραμμα. Οι γάτες είναι ανεξάρτητες. Το μυστικό είναι να τις κάνετε να πιστέψουν ότι το παιχνίδι είναι δική τους ιδέα. Δεν είναι δύσκολο, γιατί οι περισσότερες γάτες λατρεύουν το παιχνίδι.
Παιχνίδια που οι γάτες μπορούν να παίξουν μόνες τους
Οι γάτες μπορούν να διασκεδάζουν μόνες τους για ώρες, επινοώντας καινούρια παιχνίδια, και το κάνουν. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να της δώσετε κάτι να παίζει. Σε κάποιες γάτες αρέσει να τρώνε μαλλί, δώστε της λοιπόν μία μπάλα από μαλλί, αλλά προσέξτε να παίξει με αυτήν και να μην την τρώει.
Χαρτόκουτα
Το ταπεινό χαρτόκουτο μπορεί να είναι ένα τέλειο δώρο για τη γάτα σας. Μπορεί να κρύβει πράγματα μέσα του, ή να κρύβεται και η ίδια. Εάν έχετε δύο γάτες μπορεί να τις δείτε να παίζουν ακόμα και κρυφτό. Βεβαιωθείτε ότι έχετε στερεώσει καλά την κούτα για να μπορεί η γάτα σας να σκαρφαλώνει πάνω της αφού βγει από μέσα και ελέγξτε ότι δεν την έχει φάει σε κάποια σημεία πάνω στο παιχνίδι.
Ψεύτικο ποντίκι
Προσπαθήστε να δέσετε ένα χνουδωτό αντικείμενο στην άκρη ενός σπάγκου και κουνήστε το μπροστά στη γάτα σας. Εκείνη ξέρει ότι δεν είναι ποντίκι, αλλά θα είναι πρόθυμη να παίξει ένα παιχνίδι μαζί σας. Έχει την ευκαιρία να ζήσει το φανταστικό σενάριο ότι είναι μία άγρια κυνηγός που καταδιώκει τη λεία της. Αυτό το παιχνίδι θα τη διασκεδάσει και θα την απασχολήσει για αρκετή ώρα. Κουνήστε το ψεύτικο ποντίκι στον αέρα ή σύρετέ το στο έδαφος. Τα φτερά ή άλλα αντικείμενα που μπορεί να πιάσει εύκολα η γάτα είναι το ίδιο αποτελεσματικά.
Μία μπάλα από αλουμινόχαρτο θα ενθαρρύνει τη γάτα σας να παίξει. Βεβαιωθείτε ότι η μπάλα είναι αρκετά σφιχτή για να μη φάει ή καταπιεί κομμάτια από το αλουμινόχαρτο.
Εάν η γάτα σας μυρίζει τα δερμάτινα παπούτσια σας, ίσως να θέλει το δικό της δερμάτινο παιχνίδι για να μυρίζει και να παίζει.
Άλλες ιδέες για παιχνίδια
Σε μερικές γάτες αρέσει να μπαίνουν κάτω από την εφημερίδα γιατί τους αρέσει ο ήχος του θροΐσματος και η αίσθηση του χαρτιού. Εάν η γάτα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, μία μεγάλη χαρτοσακούλα μπορεί να τη διασκεδάσει για λίγη ώρα. Βάλτε μερικά παιχνίδια μέσα για να γίνει πιο διασκεδαστικό το παιχνίδι.
Μερικές ιδέες για αυτοσχέδια παιχνίδια περιλαμβάνουν σκληρούς φελλούς, άδεια ρολά χαρτιού με ένα μακρύ χρωματιστό κορδόνι, άδεια κραγιόν, παλιές μπάλες του τένις, ύφασμα γεμισμένο με παλιές κάλτσες.
Μια καλή ιδέα, αν μπορείτε, είναι να παρέχετε στη γάτα σας χώρους για να μπορεί να σκαρφαλώνει μέσα στο σπίτι. Οι στύλοι για ξύσιμο και για σκαρφάλωμα της δίνουν μια εξαιρετική ευκαιρία να γυμναστεί και να είναι σε εγρήγορση.
Παιχνίδια τρεξίματος
Κάποιες φορές η γάτα σας θα ξεκινήσει ένα παιχνίδι ελπίζοντας να παίξετε μαζί της. Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι όταν τρέχει μέσα στο σπίτι και προσπαθεί να σας κάνει να την κυνηγήσετε. Κάποιες γάτες το κάνουν αυτό κάθε μέρα σε συγκεκριμένη στιγμή, κυρίως το βράδυ όταν είστε έτοιμοι να χαλαρώσετε και να πάτε για ύπνο! Εάν η γάτα σας τρέχει κατά μήκος του δωματίου μπροστά σας και κρύβεται πίσω από τις κουρτίνες, τρέξτε πίσω της και παρακολουθείστε τι θα κάνει. Εάν πηδήξει στην άλλη πλευρά του δωματίου και κρυφτεί μέσα σε μία ντουλάπα και σας κρυφοκοιτάζει, σημαίνει ότι θέλει να συνεχίσετε το παιχνίδι και να την κυνηγήσετε. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος να γυμναστείτε λιγάκι και οι δύο!
Πηγη-http://www.whiskas.gr